Affärssystem

Kraftfulla system som tar verksamheten till nästa nivå.

Visma partner med lång erfarenhet av affärssystem

Om ni vill utveckla er verksamhet och ta den till nästa nivå med hjälp av systemlösningar är vi rätt partner att arbeta med. För att kunna hjälpa er hitta de lösningar som funkar bäst sätter vi oss in i er vardag och gör allt för att förstå era unika behov.

Våra systemlösningar utgår från Vismas affärssystem, Visma Business och Visma.net. Båda är kraftfulla affärssystem som möjliggör effektiva flöden. När vi bygger affärssystem identifierar och utvecklar vi den bästa lösningen för varje specifik kund och integrerar mot andra system vid behov. För att kravställningen ska bli så bra som möjligt hjälper vi dig som kund att förstå dina behov.

Med Vismas affärssystem som grund kan vi ta fram kreativa lösningar för verksamheter som vill framåt. Vi älskar att se vilken nytta vi gör för våra kunder!

Certifierad Visma Partner

Genomtänkta arbetssätt

Med rätt processer och rutiner blir jobbet effektivt och medarbetarna nöjdare. Tekniken är en förutsättning för smidigt samarbete.

Långsiktigt och flexibelt

Det är klokt att satsa på ett affärssystem som är hållbart, framtidssäkrat och som kan följa företagets cykler.

Ett ovärderligt stöd

Som konsulter är vi generösa med vår kunskap och vill skapa lösningar som förenklar för medarbetarna och lyfter affären.

Vi bryr oss

Med oss som partner får du mer än system- och verksamhetsutveckling. Vi vill att det ska gå bra för dig och gör vårt yttersta för våra kunder.

Din partner inom affärssystem

 

Vi förstår dina utmaningar

Vår förståelse för verksamhetsstyrning i kombination med lång erfarenhet av att utveckla affärssystem är anledningen till att våra kunder väljer oss. Vi vet hur det är att driva företag och har erfarenhet av att arbeta i ledande ekonomifunktioner på större bolag och förstår dina utmaningar.

Vi vill att det ska gå bra för dig

Var beredd på att vi är nyfikna och ställer obekväma frågor, i gengäld får du en kreativ och engagerad leverantör av affärssystem. Genom att använda vår kreativitet tar vi fram lösningarna som lyfter din verksamhet och hjälper er att komma dit ni vill.

Tilläggsprodukter och integrationer

Få ut det mesta av din Visma-lösning genom att lägga till extra produkter och integrationer som tar din verksamhet till nästa nivå.

FAQ

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna om affärssystem, ERP-projekt, och våra systemlösningar.

Vad är ett affärssystem?

Ett affärssystem är ett verktyg för att synliggöra alla delar av en verksamhet på en samlad plats. Affärssystemet hanterar, integrerar och förenklar verksamhetsprocesser och information i ett företag och stödjer vanligtvis funktioner inom ekonomi, logistik, projekthantering, produktion order, inköp, lagerstyrning och mer.

Läs mer 

Hur ofta behöver affärssystemet uppgraderas?

Om och isåfall hur ofta ett affärssystem behöver uppgraderas beror på vilken typ av affärssystem det gäller. Molnbaserade affärssystem som Visma.net behöver aldrig uppgraderas av den som använder systemet. Uppgraderingen sker löpande centralt. Installerade system (On Prem) behöver uppgraderas lokalt med jämna mellanrum. För Visma Business rekommenderar vi att uppgradera vartannat år.

Varför är valet av systemleverantör viktigt?

Det är viktigt att välja en systemleverantör som erbjuder lösningar anpassade för den nordiska marknaden om det är där man huvudsakligen verkar. Få systemleverantörer har däremot en Nordisk närvaro. Många affärssystem är efteranpassade till den nordiska marknaden men ursprungligen utvecklade i USA eller andra länder.  Vi arbetar med Vismas affärssystem som är utvecklade specifikt för den nordiska marknaden och lokala krav. Visma är nordisk aktör med närvaro lokalt i de nordiska länderna. 

Läs mer om Visma

Vad är det för skillnad på ERP och affärssystem?

 ERP står för Enterprise Resource Planning och är det Engelska ordet för affärssystem.

Läs mer

Vad kan man automatisera med ett affärssystem?

En av fördelarna med ett modernt affärssystem är att man kan automatisera manuella, återkommande arbetsmoment. Bland många exempel är betalnings- och faktureringsprocesser och rapportering.

Läs mer

Hur väljer man systempartner?

Det finns ett antal punkter att tänka på när du  väljer vilken systempartner som ska implementera ditt affärssystem. Den partner du väljer behöver kunna förstå dina behov och hur ett affärssystem kan möta de behoven för att bygga en lösning som stödjer din verksamhet på bästa sätt.

Läs mer 

Finns det webbaserat affärssystem?

Fler och fler vill ha ett affärssystem i molnet. Det finns många fördelar med ett molnbaserat affärssystem som Visma.net. Systemet hålls uppdaterat automatiskt i bakgrunden, det är säkert, skalbart samt ger dig möjlighet att digitalisera verksamheten och arbeta helt papperslöst.

Läs mer

Vad gör en Visma Partner?

En Visma Partner som WH Group, hjälper er att sätta upp Vismas affärssystem så det stödjer just er verksamhet.

Vismas affärssystem, Visma.net och Visma Business, är färdiga affärssystem men de går att anpassa och ställa in så det stödjer er unika verksamhet. Vårt jobb som partner är att förstå er verksamhet, era strategier och vad ni vill uppnå så vi kan sätta upp affärssystemet så det stödjer er verksamhet och era mål.

Läs mer

Hur lång tid tar ett ERP-projekt?

Hur lång tid ett ERP-projekt tar beror på flera faktorer, men man kan grovt räkna med tre månader och uppåt. Som beställare av ett ERP-projekt har du dock stora möjligheter att påverka hur lång tid det tar genom goda förberedelser och att ha en tydlig målbild för projektet. Ju mer tid och resurser du och ditt företag kan lägga desto snabbare kan projektet bli klart. Ytterligare faktorer som påverkar är vilket affärssystem som ska implementeras, hur många integrationer som ska göras och hur stor anpassning som krävs i systemet.

Läs mer

Vad kostar det att byta affärssystem? 

Kostnaden för att byta affärssystem kan delas upp i fasta löpande kostnader som licenser, support och drift, samt kostnader för implementationsprojektet. Kostnaden varierar beroende på vilket system som ska användas, antal användare i affärssystemet och graden av anpassningar, integrationer samt hur mycket utveckling som behövs.

Läs mer

Kan vi som kund bygga integrationerna själva?

Du kan bygga integrationen själv, men du måste genomgå en API-certifiering hos Visma för att få tillgång och support. Du behöver också förstå systemlogiken i Visma.net eller Visma Business för att skicka in information på bästa sätt.

Hur flyttar vi över data till det nya affärssystemet?

För att överföra data behöver du kunna exportera register från ditt nuvarande system som kan öppnas upp och hanteras i Excel. Det kan vara en teckenseparerad textfil. I vissa system kan man även ta fram data direkt från databasfilerna. Viktigt att tänka på här är att gå igenom filerna och inte överföra oväsentliga data. Informationen behöver ofta struktureras om för att passa det nya systemet.

Varför byta affärssystem?

Det finns många anledningar till varför företag byter affärssystem. I företag som växer är det vanligt att man samtidigt växer ur sina system. I dessa lägen blir administrationen ofta övermäktig och det är svårt eller omöjligt att bedriva verksamheten med befintligt systemstöd. En annan anledning är att man vill digitalisera sin verksamhet och automatisera repetitiva arbetsmoment. Många företag byter också system för att kunna skapa sömlösa integrationer mellan affärssystem / ERP och e-handel, kassa samt tredjepartslogistik. 

Läs mer

Måste man ”go live” 1 januari eller kan man ta vilken månad och datum som helst?

Egentligen kan du starta när som helst. Men vi rekommenderar att börja i ett månadsskifte, så man kan stämma av  att resultatrapporterna stämmer. Fördelen med att byta system vid ett månadsskifte är att det är en punkt där verksamheten naturligt stäms av. Det gör att du även kan göra en avstämning mellan det gamla och det nya affärssystemet innan det hunnit komma in så många nya transaktioner.

Vad används affärssystem till?

Enkelt förklarat är ett affärssystem ett IT-system som synliggör alla delar av din verksamhet på en samlad plats. Affärssystemet sammanställer allt från kundhantering och företagsinformation till lager- och försäljningskapacitet i ett enda system. Det effektiviserar och automatiserar således företagets informationshantering, styrningsprocesser, administration och andra verksamhetsrelaterade processer.

Läs mer

Hur räknar man hem sitt nya affärssystem?

Här finns en guide där vi delar med oss av råd hur man ska tänka för att beräkna ROI vid ett byte av system.

Ladda ner guiden