Effektiv Logistik: Hur lyckas man med lagerhantering?

Effektiv Logistik: Hur lyckas man med lagerhantering?
april 2, 2022 WH Group
Smartare varulager och optimerad logistik

Behovet av logistik har förändrats avsevärt under de senaste åren. För tio år sedan var Click & Collect och betalning med Swish och Klarna inte något som konsumenterna förväntade sig – varken för B2B eller B2C. Det tog längre tid att få varor levererade eftersom konkurrenterna var färre. Vi ringde eller mejlade, istället för att chatta med leverantören på deras webbplats eller på Facebook. När vi ångrade vårt köp, var det inte särskilt krångligt för kunden, men en stor process för leverantören.

Sedan dess har tekniken växt exponentiellt. Även om leverans av drönare inte upplevs som relevant för de flesta svenska företag, är det fortfarande en bild av vart världen är på väg. Hänger du med?

Förändrade krav och förväntningar på logistik

Kunderna i dag blir allt mer krävande och vill ha smidiga lösningar. Detta gäller dina kunder, men också för dig som kund hos dina leverantörer. Vi förväntar oss alla friktionslösa system. Men framförallt förväntar vi oss en enkel användarupplevelse.

Denna ökande smidighet gör oss bortskämda. Vi är redan vana vid att det går smidigt. Dessa förväntningar går vidare till de andra produkterna vi använder – inklusive företag med lager. Världen går framåt, men många företag sitter fortfarande med Excel-dokument, pappersfakturor och manuella beställningslistor som måste skickas och uppdateras både här och där.

Om dina system inte interagerar med varandra så växer både friktion och frustration, både för dig och dina kunder. Det är helt enkelt en dålig affär att hålla fast vid manuella rutiner.

Guide: Effektiv logitsik – bemästra ditt lagerflöde

För att ha ett lager som driver verksamheten framåt måste du hålla dig uppdaterad på vilka produkter som efterfrågas mest i din bransch.  När och till vem sålde du mest av en specifik produkt? Vad kan du göra för att ligga steget före och se till att ditt lager alltid håller en jämn nivå? När du har svaren på dessa och andra frågor kan du använda dem för att skapa rätt förutsättningar för ett bra och effektivt lagerflöde.

Ladda ner guiden

Så optimerar du din logistik. Vi går genom fyra vanliga misstag företag gör med sin lagerhantering och hur man kan lösa problemen.

Fyll i formuläret nedan för att ladda ner guiden.

Bemästra lagerflödet


Om WH Group

Vi är en Visma-partner som hjälper dig nå dina affärsmål genom affärssystem som frigör resurser och skapar möjligheter att driva verksamheten snabbare framåt. Vi har hjälpt många företag inom olika branscher om avlastar medarbetarna och frigör tid till andra viktigare uppgifter med hjälp av affärssystemen Visma Business och Visma.net. Vi är som allra nöjdast när det går bra för våra kunder!