Affärssystem för retail – vad ska man tänka på?

Affärssystem för retail – vad ska man tänka på?
juni 22, 2021 WH Group

Affärssystem för retail – vad ska man tänka på?

WH Groups VD Tomas Holm tipsar om vad som är viktigt att tänka på när det gäller affärssystem för retail, och systemstöd generellt.

Tomas och WH Group brinner för att kunna hjälpa detaljhandlare med systemstöd som utvecklar verksamheten och driver affären framåt.

”Mitt engagemang i detaljhandeln bottnar i två saker. Dels mina långa affärsmässiga relationer jag har med exempelvis Kakelspecialisten och Cervera som jag jobbat med i 15 respektive 10 års tid och dels på ett personligt plan. Som privatperson brinner jag för att ha kvar våra butiker och levande städer nu när e-handeln tar över mer och mer.”

Hur påverkar affärssystemet företag inom retail?

Ett bra affärssystem ska vara möjliggörande. Det ska möjliggöra att förverkliga affärsstrategier. Omnikanal ett bra exempel på en strategi där affärssystemet kan hjälpa till att väva ihop e-handeln med den fysiska butiken. Rätt gjort kommer en sådan lösning göra att säljkanalerna hjälper till att driva varandra. En kund som kan reservera varor i butik kommer också besöka butiken, vilket i sin tur ger merförsäljning.

Genom att fungera som motor för en sömlös samverkan mellan kassa, e-handel och andra IT-system, kan affärssystemet både effektivisera verksamheten och möjliggöra bättre service och upplevelse till kunderna.

Kundcase retail – Cervera växer genom att fokusera på kundupplevelsen

Under våren höll vi ett webinar med vår kund Cervera för att höra om deras strategi att ge kunden den bästa upplevelsen. Lyssna gärna på en inspelning av webinariet. Fyll gärna i dina kontaktuppgifter nedan så får du åtkomst till webinaret i sin helhet. Bland annat diskuterades följande frågor:

• Så utvecklades Cervera från traditionell butikskedja till ledande e-handlare med butiker
• Hur skapar man den bästa kundupplevelsen i varje kanal – optikanal/omnikanal?
• Affärssystemets roll och hur  kan rätt systemstöd kan hjälpa till

 


Rätt affärssystem för retail kan skapa en effektivare och mer lönsam verksamhet

Hindras din utveckling av system som inte räcker till eller är svåra att anpassa?  Med  Vismas kraftfulla affärssystem skräddarsyr vi en systemlösning för dig med både butik och e-handel, och ser till att affärssystem, kassa, e-handeln och dina övriga IT-system samverkar sömlöst.