Handpicked Wines – från startup till storskalig verksamhet med Liquid Logistics lösning för system, lager och distribution

En fantastisk tillväxtresa med Liquid Logistics systemlösning

Handpicked Wines importerar vin från hela världen och erbjuder innovativa och spännande produkter på den svenska dryckesmarknaden. Verksamheten började i mindre omfattning men har utvecklats till att omsätta nästan 80 miljoner. Handpicked Wines har gjort en fantastisk resa, och vi är väldigt glada för förtroendet att hjälpa till under hela vägen med våra system- och logistiklösningar.

  • Vi har Liquid Logistics för att det är en kollektiv lösning där många mindre vinimportörer får tillgång till ett avancerat och integrerat affärsystem utan att behöva göra en egen initial investering.

    Måns Lundeberg
    Måns LundebergDelägare Handpicked Wines

En lösning som kan växa med verksamheten

I våra lösningar för system, lager och distribution finns inga krav på minimivolymer. Tack vare det kunde Handpicked Wines börja använda våra produkter redan när de omsatte mindre volymer. Allteftersom verksamheten vuxit har vi kunnat fortsätta stödja de nya behov som uppstått under vägen. Idag använder Handpicked Wines paketlösningen Liquid Logistics Professional, vilken passar bra för en lite större verksamhet.

Med Liquid Logistics Professional har Handpicked Wines tillgång till bland annat:

  • Komplett branschanpassat affärssystem, Visma Business
  • Lager och distribution genom integrationen till Hillebrand
  • Integration mot tredjepartslogistiker.
  • Kan skicka artikelinformation till Systembolaget via integration mot Validoo.
  • Myndighetsrapporter

Det här innebär att Handpicked Wines inte själva behöver hantera eller ha egna avtal för lager och leveranser, att ordrar kommer direkt in i affärssystemet, artikelinformation kan skickas till Systembolaget och att alla nödvändiga rapporter till skatteverket, folkhälsomyndigheten, och andra myndigheter genereras, samt att de har full kontroll över sin verksamhet i affärssystemet.

För att ytterligare förenkla tillvaron använder Handpicked Wines flera av våra tilläggsprodukter och tjänster, som Qlik Sense analysverktyg, DocBox fakturahantering och ekonomitjänster.

Liquid Logistics – system, lager och distribution

Vår paketlösning för system, lager och distribution är marknadsledande. Den är utformad för dig som producerar eller importerar alkoholhaltig dryck och behöver en kostnadseffektiv lösning för att komma igång med lager och rikstäckande distribution, och för att kunna växa din verksamhet. Navet i lösningen är vår branschanpassade affärssystemlösning med Visma Business.

Vi brukar säga att vi tar hand om det torra i dryckesbranschen. För dig som är helt nystartad eller har luckor i din verksamhet ger våra tjänster inom ekonomi, ordermottagning och lagerstyrning värdefulla möjligheter till avlastning. Du kan lugnt fokusera på dina produkter och låta oss ta hand om resten.

Se fler kundcase

Start kundcase