Drömmen blev verklighet för Selected Malts med Liquid Logistics systemlösning

Drömmen blev verklighet för Selected Malts med Liquid Logistics systemlösning

Selected Malts är en oberoende buteljerare. De startade upp sin verksamhet på allvar 2016 när de förvärvade de första förvärvade faten i Skottland. Att starta upp en importverksamhet är däremot ingen dans på rosor. Tack vare WH Groups lösning Liquid Logistics kan Patrik och Mikael på Selected Malts ägna sin tid till produkterna och slipper stå och packa lådor på lagret.

  • Liquid Logistics gör att vi kan koncentrera oss på att utveckla och marknadsföra produktsortimentet samtidigt som vi är trygga med att distributionen fungerar. Det är en förutsättning för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet.

    Mikael Westerberg
    Mikael Westerbergmedgrundare Selected Malts

Uppdraget –  en trygg lösning för lager och distribution

När vi började samarbeta med Selected Malts hanterade de lager och distribution av sina produkter på egen hand. Det var mycket tidskrävande att packa och köra ut produkterna, och stora delar av arbetsdagen gick åt till annat än att utveckla affären och marknadsföra produkterna. Det var också både dyrt och praktiskt omöjligt erbjuda distribution över hela landet.

Vi hjälpte Selected Malts sätta upp en helhetslösning för system, lager och rikstäckande distribution. Med rätt hjälpmedel på plats blir verksamheten effektivare och det finns tid och möjligheter att utveckla affären.

Helhetslösning för lager och distribution

Nu kan Selected Malts erbjuda rikstäckande distribution, med hjälp av vår lösning för lager och distribution. Istället för att ta hand om lager och leveranser ägnar de istället mer tid att utveckla sitt produktsortiment. Genom att använda vår lagerlösning hos Hillebrand, distribuerar de sina varor till hela landet till samma kostnad.

Selected Malts använder vår paketlösning Liquid Logistics Full Service, vilken passar perfekt för mindre verksamheter som primärt levererar sina produkter till Systembolaget.

Genom Liquid Logistics Full Service har Selected Malts tillgång till exempelvis:

  • Lager och rikstäckande distribution genom Hillebrand.
  • Registrerar deras masterdata för produkter och hanterar all adminsitration för lager och distribution.
  • Myndighetsrapportering

När verksamheten växer går det enkelt att lägga till nya integrationer, tilläggsprodukter och tjänster, och att anpassa sin lösningen allteftersom volymerna ökar.

Liquid Logistics för lager & distribution

Vår paketlösning för system, lager och distribution är marknadsledande. Den är utformad för dig som producerar eller importerar alkoholhaltig dryck och behöver en kostnadseffektiv lösning för att komma igång med lager och rikstäckande distribution, och för att kunna växa din verksamhet. Navet i lösningen är vår branschanpassade affärssystemlösning med Visma Business.

Vi brukar säga att vi tar hand om det torra i dryckesbranschen. För dig som är helt nystartad eller har luckor i din verksamhet ger våra tjänster inom ekonomi, ordermottagning och lagerstyrning värdefulla möjligheter till avlastning. Du kan lugnt fokusera på dina produkter och låta oss ta hand om resten.

Se fler kundcase

Start kundcase