Så här kommer du igång med Validoo

Så här kommer du igång med Validoo
juni 9, 2020 WH Group
Validoo artikelinformation

Så kommer du igång med Validoo för att skicka artikelinformation till Systembolaget

Det är mycket att hålla reda på för den som vill komma igång att leverera vin, sprit och öl till Systembolaget. En av punkterna på att-göra-listan är att uppfylla de krav som Systembolaget ställer på sina leverantörer. Sedan ett par år tillbaka införde Systembolagen krav på hantering av artikelinformation enligt GS1:s standard. Det innebär att du behöver ansluta dig till tjänsten Validoo, vilken används för att skicka artikelinformation på dina produkter till Systembolaget. Du behöver också hjälp av en godkänd systemleverantör för att se till att allt fungerar. Där kommer vi in i bilden!

Du som använder Liquid Logistics paketlösning för system, lager och distribution kan sköta detta direkt via din systemlösning. Vårt branschanpassade lösning för dig som levererar alkoholhaltig dryck till Systembolaget bygger på affärssystemet Visma Business. Genom att lägga till en integrationslösning mot Validoo kan du direkt i affärssystemet hantera artikelinformation enligt GS1:s standard för alkoholhaltiga drycker. Du kan skicka produktinformation via Validoo till Systembolaget och andra köpare som följer den standarden.

Läs mer om vår integrationslösning mot Validoo.

Här är vår steg-för-steg guide för att komma igång.

1. Ansök om GLN-nummer

Kontrollera att ditt företag har ett korrekt GLN-nummer. GLN står för Global Location Numner och används för att identifiera ditt företag.  Alla leverantörer till Systembolaget har idag någon form av GLN registrerat hos dem. I och med Validoo räcker det inte med ett så kallat förenklat kostnadsfritt GLN för att identifiera företag i orderflöden och i artikelinformationen i Validoo.

Du ansöker om GLN-nummer här på GS1 Swedens hemsida.

 

2. Teckna avtal med en godkänd systemleverantörer

Genom att välja oss som systemleverantör kan du direkt i affärssystemet hantera artikelinformation och skicka produktinformation till Systembolaget via Validoo och andra köpare som följer den standarden. Här kan du läsa mer och kontakta oss för integration mot Validoo.

 

3. Anslut dig till Validoo

Validoo är ett samlingsnamn för tjänster som tagits fram i samarbete med GS1:s kunder.  Validoo är den tjänst du behöver för att kunna skicka artikelinformation till Systembolaget. Kontakta Validoo för att teckna ett avtal för tjänsten Validoo.

 

4. Ange systemleverantör

När du ansluter dig till Validoo, ange WH Group AB/Westerling & Holm AB som systemleverantör om du valt vår systemlösning.

 

5. Sätt korrekt kontaktuppgifter för artikelvalidering

Registrera den e-postadress som ska användas för artikelvalidering/återkoppling från Validoo. Om du väljer vår systemlösning får du adressen från vår logistikavdelning.

 

När allt detta är på plats kan du skicka artikelinformation för dina produkter till Systembolaget.

Läs mer om vår integration mot Validoo

Läs mer och kontakta oss